+32 (0)499 80 01 46     info@cornucopiae.be      LinkedIn

Wat is EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een techniek voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, ontslag of andere gebeurtenissen die mensen blokkeren in hun gedrag. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve psychologische methode.
" We repeat what we don't repair. "

Waarvoor is EMDR bedoeld?

De theorie achter EMDR is dat psychologische blokkades het gevolg zijn van stresserende gebeurtenissen, die niet op een goede manier verwerkt en opgeslagen zijn in het geheugen. EMDR helpt om deze herinneringen correct te verwerken waardoor de negatieve lading verdwijnt en mensen terug vrij kunnen handelen.

Werkt EMDR?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende techniek waarbij een aantal stappen worden doorlopen en kan in één afspraak worden toegepast.