+32 (0)499 80 01 46     info@cornucopiae.be      LinkedIn

Coaching bij stress en burn-out

Heb je last van stress op het werk, bv. door te hoge werkdruk? Ben je overspannen of wil je dit juist voorkomen? Of heb je eigenlijk geen idee waar het door komt? Misschien heb je je wel ziek gemeld, omdat het je allemaal te veel werd en zoek je nu naar een manier om te herstellen en weer terug te keren naar je werk?
" Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk waren. "

Wel of geen burn-out?

Iedereen kent wel van die momenten dat het niet goed gaat, dat alles te veel is. Meestal is het tijdelijk, weet je waardoor het komt en ook wat je eraan kunt doen om weer beter in je vel te komen zitten. Soms lukt het echter maar niet grip op de situatie te krijgen. Je doet vreselijk je best, je werkt heel hard maar je hebt het gevoel niet vooruit te komen. Je begint zowel lichamelijk als emotioneel uitgeput te raken. Je pleegt langdurige roofbouw op je lichaam. In zo'n geval kan er sprake zijn van een burn-out. Burn-out is een toestand van mentale uitputting en overspannenheid door ongewone vermoeidheid. Ben je benieuwd of dit op jou van toepassing is, neem dan contact op voor de afname van de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst.

Hoe werkt deze coaching?

Begeleiding bij burn-out en stress helpt je weer grip op je leven te krijgen. Door individuele gesprekken en huiswerkopdrachten wordt een bewustwordingsproces op gang gebracht waarbij je ontdekt welke keuzes en mogelijkheden je hebt om beter met stressvolle situaties om te gaan. Je leert opnieuw het heft in eigen hand te nemen en bereikt daarmee een nieuwe, voor jou betere balans. De begeleiding wordt toegepast als preventie, om te voorkomen dat je door stress- en burn-outklachten uitvalt, en bij daadwerkelijke uitval.
Het resultaat is dat je inzicht krijgt in welke factoren ervoor zorgen dat je gevoelig bent voor stress en burn-out. Je leert welke keuzes je kunt maken om hier beter mee om te gaan en je krijgt handvatten aangereikt om dit in de toekomst te voorkomen. Je krijgt meer energie en vaak leidt het traject tot vergroting van het zelfvertrouwen.

Hoeveel tijd kost het?

De duur van de begeleiding is erg afhankelijk van de ernst van de klachten. Tijdens het intakegesprek maken we een inventarisatie van de klachten. Als erkend Stress en burn-out coach maak ik gebruik van een 8 stappenplan om terug grip te krijgen op je situatie.

Retreat

Ben je toe aan een echte time-out om te herbronnen of om te herstellen? In samenwerking met Ourplace worden er jaarlijks 2 kleinschalige retreats georganiseerd in het schitterende Italië. Je vindt meer info over de aanpak van een retreat hier.

Geïnteresseerd?

Zet nu de eerste stap en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking voor stress en burn-out coaching. 

Image